Netvodic.com Baner
Bookmark and Share
    
Netvodic Plus - Novi Sajt
Glavne kategorije na sajtu
Automobili
Biznis
Deca - Bebe
Drutvo - Drava
Internet
Obrazovanje
Priroda
Prodaja
Sport - Rekreacija
Tehnika - Kompjuteri
Turizam - Putovanja
Ugostiteljstvo
Umetnost - Kultura
Usluge
Zabava
Zdravlje - Medicina
Nove Stranice
Kategorije koje su prebačene na novu verziju sajta
Uređenje Enterijera, eksterijera
Sajtovi za žene
Venčanice, saloni venčanica
Organizovanje Venčanja, Proslava
Roditeljstvo, Majka
Prodavnice za bebe
Dečije igraonice, Rodjendaonice
Dečiji vrtići, Predškolske ustanove
Novi Automobili
Prodaja Polovnih Vozila
Auto Vesti, Portali
Motori, Skuteri
Auto Oprema, Kozmetika
Registracija, Osiguranje Vozila
Auto Oglasi
Selidbe, Prevoz Nameštaja
Predsednički Izbori Srbija 2017
Auto Lizing
Auto Delovi, Gume, Prodavnice
Auto Centri, AutoKuće, Saloni
Auto Moto Klubovi
Auto Servisi
Auto Gas Servisi
Rasadnici
Kuvanje, Recepti
Auto Tuning
Auto Škole
Rent a Car
Taxi Prevoz
Advokatske Kancelarije


 

Pozorišta, predstave, repertoar

 
 
     
Dodaj sajtPosedujete, upravljate ili radite na sajtu slične tematike
Dodajte i Vaš sajt!

Podeli, pošalji, ubaciPodelite sa ostalima, ubacite u favorite ovu stranicuNarodno Pozorište 
Narodno pozorište u Beogradu je pozorište u Beogradu koje se nalazi na Trgu Republike, u samom centru grada. Osnovano je 1868. godine, a u sadašnju zgradu, na mestu tadašnje Stambol kapije, uselilo se 1869. godine. U okviru njega funkcionišu umetničke jedinice Opera, Balet i Drama, a predstave se odigravaju na Velikoj sceni i Sceni Raša Plaović. Danas predstavlja jednu od najreprezentativnijih i najznačajnijih kulturnih institucija Srbije.
Beogradsko dramsko pozorište  
Beogradsko dramsko pozorište u svojoj jubilarnoj 65. sezoni najzad u potpunosti profiliše repertoar kao poduhvat povezivanja urbanih vrednosti, potrage za smislom u otudjenoj, gradskoj sredini kroz ponovno predstavljanje predstava i komada kojima je tradicija započeta, te pronalaženje i scensku promociju novih, uzbudljivih i svežih tekstova. Cilj nam je da rekonstruišemo nove i stare odlike urbanog okruženja ne bi li iznova dali smisao životu u Gradu. 
Jugoslovensko Dramsko Pozorište  
Jugoslovensko dramsko pozorište osnovano je 1947. godine kao reprezentativno pozorište nove Jugoslavije. Mnogi najznacajniji glumci drugih kulturnih centara iz Zagreba, Novog Sada, Sarajeva, Splita, Ljubljane i drugih gradova pozvani su da ucestvuju u stvaranju pozorišta koje ce biti za Jugoslaviju ono što je MHAT za Rusiju.

Madlenianum, Opera i Teatar
Zgrada u kojoj se danas nalazi MADLENIANUM započeta je tokom pedesetih godina, a stavljena u funkciju sedamdesetih godina prošlog veka, kao zemunska scena Narodnog pozorišta. Madlenianum je danas jedini teatar u Beogradu na čijim se „daskama koje život znače“ izvodi opera, drama, balet i mjuzikl. 

Zvezdara Teatar 
Specifičan u programskom, organizacionom, tehnološkom smislu, zasnovan na komercijalno-umetničkim principima, bez stalno angažovanog umetničkog ansambla, koncipiran da prezentuje praizvođenja dela savremenih srpskih pisaca i pisaca sa prostora bivše Jugoslavije, “Zvezdara teatar” je započeo svoj život 8.10.1984. godine predstavom "Mrescenje šarana! Aleksandra Popovića, adanašnji repertoar im se proseže od komedije, tragedije, drame pa do mjuzikla.
Omladinsko pozorište, Dadov
DADOV kao jedinstvena institucija na kulturnoj mapi Beograda obraća se specifičnoj publici-  osnovcima i srednjoškolcima, za koje  je repertoar ’’odraslih’’ pozorišnih kuća i dalje nerazumljiv i nezanimljiv.
Atelje 212  
Pojava Ateljea 212 značila je prekretnicu u pozorišnom životu ne samo Beograda, već i ovog dela Evrope. Atelje je osnovan kao pozorište u kome bi se igrala nova avangardna drama, od velikog uticaja u Evropi u to vreme. Osim toga, želeli su da osnuju pozorište koje će se i organizaciono razlikovati od postojećih, koje pre svega neće biti institucija.
BITEF Teatar  
BITEF teatar je avangardno pozorište smešteno u živopisan teatarski prostor rekonstruisane evangelističke crkve, u samom srcu Dorćola. 
Još od osnivanja 1989. godine, ideja BITEF teatra bila je širenje uticaja BITEF festivala, otkrivanje novih pozorišnih tendencija u našoj sredini, kao i pružanje prostora umetnicima čiji rad predstavlja iskorak iz tradicionalnih i utvrđenih granica scenskog izraza.
Pozorište na Terazijama
Osnovano je 22. decembra 1949. godine, a osnivač je Skupština grada Beograda. Ovo pozorište je jedino muzičko pozorište u regionu i jedna od najznačajnijih kulturnih institucija u našoj zemlji. Dan Pozorišta na Terazijama je 23. decembar. Repertoar Pozorišta na Terazijama čine mjuzikli, komedije, muzičke komedije, muzičke revije, vodvilji, satire, kabaretski programi i slično.
DK Studentski grad  
Otvoreno pozoršte Doma kulture je sa svojim predstavama gostovalo na mnogim pozorišnim festivalima u zemlji i inostranstvu i dobijalo brojne nagrade i priznanja za hvaljeni repertoar.
Pozorište lutaka Pinokio  
Osnovu repertoara čine predstave rađene po motivima klasičnih bajki, mitova, legendi i epske poezije ali i prema savremenim dramskim tekstovima. Koriste se različite lutkarske tehnike i forme, često u kombinaciji sa pozorištem senki i glumačkom igrom.
Pozorište Slavija
Na sceni pozorista Slavija glumac je uvek u centru umetničkog zbivanja,kao sto je i uvek slučaj u oprobanoj teatarskoj praksiširom sveta. Predstave u pozorištu Slavija su inspirisane stvarnim i aktuelnim dogadjajima i posebnu pažnju posvecujemo savremenoj dramskoj produkciji, kao i žanrovskoj raznolikosti repertoara.
Pan Teatar
Pozoriste “Pan teatar” je osnovao bracni par Djuraskovic – Viktorovic. U pocetku pozoriste je radilo kao putujuca grupa glumaca tj. u nedostatku svog prostora, bavili smo se samo gostovanjima na “tudjim” scenama. Otvorili smo stalnu deciju scenu 04. aprila 1999. god. uz podrsku MZ “Lipov lad” i SO Zvezdara, u Bulevaru revolucije 298, i taj dan je ujedno i rodendan našeg pozorišta.
Sterijino Pozorje 
Godišnji novosadski pozorišni festival na kojem učestvuju pozorišta iz zemlje i inostranstva sa predstavama rađenim po tekstovima jugoslovenskih pisaca.

Plavo pozorište, radionica savremenog pozorišta
Radionica Plavog Pozorišta je namenjena mladima koji žele da se upoznaju sa savremenim pozorištem kroz specifičan način rada PLAVOG pozorišta na edukaciji u oblasti glume i režije. Cilj radionice je da mladim ljudima, nezavisno od toga da li žele da se profesionalno bave pozorištem, ili su jednostavno zainteresovani za posebnu vrstu ličnog i kreativnog iskustva, ponudi jednu viziju teatra kao mesta samoistraživanja

Narodno pozorište "Jovan Sterija Popović", Vršac
U Vršcu pozorišni život traje više od dva veka. Godine 1761. podignut je Veliki srpski magistrat i više od 100 godina služio je kao stalna pozorišna zgrada. U Vršcu gostuju razne pozorišne družine iz Austrije, Mažarske, Rumunije, Italije, Nemačke, a od srpskih pozorišta Srpsko Narodno Pozorište iz Novog Sada 

Srpsko narodno pozorište, Novi Sad
Srpsko narodno pozorište je osnovano 16/28. jula 1861. godine u Novom Sadu, u tadašnjoj Carevini Austriji. Pozorište je osnivano u vreme buđenja nacionalne svesti i borbe za nacionalnu slobodu. Do Prvog svetskog rata Srpsko narodno pozorište bilo je mezimče među narodnim institucijama. 

Pozorište mladih, Novi Sad
Pozorište mladih osnovano je 1931. godine kao Lutkarsko pozorište, pri Sokolskom društvu u Novom Sadu. Pozorište je nastalo iz Sokolske sekcije lutkara, koja je formirana prethodne, 1930. godine, uz veliku podršku starešina Sokola, dr Vladimira Belajčića i dr Ignjata Pavlasa.

Lutkarsko pozorište, Novi Sad
Poštovani prijatelji lutke i lutkarstva, godine 1995. Novi Sad, grupa profesionalnih glumaca - lutkara, osnovala je prvo PRIVATNO LUTKARSKO POZORIŠTE ZA DECU u svom gradu... predstave za decu su prilagođene igranju u svakom prostoru, tako da ne zahtevaju mnogo scenskog prostora i komplikovane tehnike

Kruševačko pozorište
Profesionalno narodno pozorište u Kruševcu, zvanično osnovano 1946. godine, ima duboke korene u amaterskim, radničkim, omladinskim i staleškim “ad hok” ansamblima... Stotinu godina teatarskih zbivanja spontano ili sistematično negovali su glumačke ličnosti i scenske umetnike koji su na velika vrata ulazili u prestoničke, beogradske tetare.

Narodno pozorište, Subotica
Istorija pozorišnog života u Subotici vraća nas u 18 vek kad su, kako zapisi kazuju, postojala dva oblika pozorišnih igara: predstave odigravane u školama i one koje su priređivali nemački profesionalni glumci

Gradsko pozorište, Jagodina
Gradsko pozorište Jagodina je registrovano kao Udruženje gradjana. Od 2007. godine pozorište ima stalni repertoar i četvrtak je dan njegovog izvođenja u Jagodini.

Narodno pozorište, Užice
Narodno pozorište Užice postalo je teatarski fenomen: daleko od metropole, u ne baš komfornim tehničkim i finansijskim uslovima, bez velike medijske pažnje, stvara veliku pozorišnu "buku", domaću i evropsku. Najnoviji uspeh ovog ansambla na 39. Pozorišnom bijenalu u Veneciji, kao prvog teatra iz Srbije koje je učestvovalo na tom prestižnom evropskom festivalu

Narodno pozorište, Sombor
Prva predstava u zgradi Pozorišta u Somboru održana je 25. novembra 1882. god. Zdanje je sagrađeno na inicijativu Deoničarskog društva somborskog pozorišta, formiranog 1879. koje su činili građani Sombora. Narodno pozorište Sombor ima Veliku scenu i malu scenu - Studio 99. Gledalište Velike scene ima trista mesta, a gledalište male scene ima devedeset i devet mesta. 

Narodno pozorište Toša Jovanović, Zrenjanin
Pozorišni život Zrenjanina traje još od kraja XVIII veka i nastaje uglavnom iz gostovanja znacajnih pozorišta iz srednje Evrope. Integracijom Dramskog i Lutkarskog pozorišta 1975. godine formirano je Narodno pozorište "Toša Jovanovic" sa dve scene Dramskom i Lutkarskom.Pozorište je osvojilo brojne nagrade i priznanja.

Klub ljubitelja pozorišta  
Klub koji okuplja sve poštovaoce teatra koji žele da budu informisani o novinama u beogradskim pozorišnim kućama. Svi koji se učlane u klub svake nedelje dobijaju e-poštom informacije o repertoarima pozorišta i popustima na cene karata koje se za članove nabavljaju po povlašćenim cenama.
Pozorišno Kreativni Pogon  
Dečiji kulturni centar koji se bavi delatnostima u okviru umetničkog izražavanja kod dece predškolskog i ranoškolskog uzrasta i omladine kao i posredovanjem u kulturi i izdavaštvom.Kupindo-Tvoja robna kuća     Limundo Aukcije

Netvodic Plus 2016 :: Netvodic.com - Stari Sajt
Dodaj sajt :: Reklama na sajtu

 
NAVIGACIJA


 pretraga
Web Netvodic
DIREKTORIJUM
Automoblili, auto, moto
Beba, deca, porodica
Društvo i država
Firme i biznis
Internet, webmaster
Kompjuteri, mobilni, tehnika
Mediji, vesti, štampa
Nauka
Poslovi, zaposlenje
Priroda, biljke, životinje
Regionalno, gradovi
Sport, rekreacija
Trgovina, Prodaja
Turizam, putovanja, smeštaj
Ugostiteljstvo
Umetnost, kultura
Zabava i razonoda
Zdravlje i medicina


NOVI SAJTOVI
- TaraSport Rafting i avanturistički klub
- Agencija za otkup automobila Beograd
- Smart Fit, Plan Ishrane i treninga
- Balkan Fun, Turistička agencija za mlade
- Iskustva Putnika sa turistickim agencijama
- Rasveta Cormel
- Gecic Law Firm Serbia
- Prodaja vina, internet prodaja vina
- TopProdaja Online Prodavnica
- Apartmani Petrovac na moru

Novi Sajtovi Ceo Spisak

TOP SAJTOVI

PRIJATELJI SAJTA
Vrnjacka Banja
Moj recnik
Polygram Rent A Car-Beograd
TopVesti.info - Samo bitne vesti
Oglasi za posao Srbija
Stomatološka ordinacija Cvejanović
NOVE STRANICE
Apoteke Beograd
Autobuski Prevoz
Video nadzor, Alarmni sistemi

Nove Stranice Ceo SpisakCopyright © 2000-2016 netvodic.com


Oglasi za Posao
Lista 30 najposećenijih stranica na sajtu Netvodic.com
Dnevne novine, vesti, štampa
Autobuski prevoz, karte, red vožnje
Poznanstva, upoznavanje
Kladionice, klađenje
Grčka letovanje 2017
Online kupovina, internet prodaja
Posao, zaposlenje - Oglasi
Oglasi - mali, besplatni, online
Turizam Crna Gora 2017
Zabava, estrada, tračevi

Auto Oglasi
Vremenska Prognoza
Mobilni - Slike, melodije, SMS
Internet provajderi Srbija
Pčele, pčelarstvo, pčelari
Humor, zabava, vicevi
Rasadnici u Srbiji
Herceg Novi leto 2017
Turizam Makedonija 2017
Sutomore Leto 2017

Igalo Leto 2017
Aukcije - internet licitacije, kupovina
Zdravstvene ustanove, klinički centri
Lekovito bilje, čajevi, kreme
Satovi prodaja - muški, ženski
Banke u Srbiji
Sremski okrug Srbija
Polovni automobili
Budva leto 2017
TV Program - najava, vodič