Prečnik: Isključi
Prečnik:
km Set radius for geolocation
Pretraži

Istorijski institut osnovan je 21. maja 1947, kao jedan od prvih naučnih instituta Srpske akademije nauka, sa zadatkom da „izučava ekonomsku, društvenu, političku, i kulturnu istoriju srpskog naroda, kao i njegove veze sa južnoslovenskim i ostalim balkanskim narodima, i da istovremeno unapređuje sve grane istorijske nauke“.

Do 1961. godine Institut je bio u sastavu Srpske akademije nauka i umetnosti, zatim je, odlukom Vlade Srbije izdvojen kao zasebna ustanova.

Do 1948. godine postojala je i Sekcija za vizantologiju, nakon čega je osnovan Vizantološki institut, kao samostalna ustanova. Sekcija za izučavanje antičkog perioda 1952. godine izdvojena je iz Instituta i pripojena Arheološkom institutu.

Osnivanjem novih naučnih ustanova – Instituta za savremenu istoriju, Instituta za istoriju radničkog pokreta, prestala je potreba za postojanjem Sekcije za izučavanje narodnooslobodilačke borbe, a Sekcija za pomoćne istorijske nauke pripojena je sekciji za proučavanje srednjeg veka.

Tako je područje interesovanja Istorijskog instituta SAN hronološki omeđeno na period od srednjeg veka, do početka 20. veka, odnosno do 1918. godine i stvaranja Kraljevine SHS.

Adresa: Kneza Mihaila 36/II,
11000 Beograd, Srbija
telefon: + 381 11 2181 589, + 381 11 2638 418
faks: + 381 11 2185 504
e-mail: istorinst@iib.ac.rs
http://www.iib.ac.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena

Osnovni Listing

Listing sa dodatnim opcijama, prikazuje se lokacije na mapi kod kategorija i lokacija. Uz listing ide slika, direktan link ka sajtu, kontakt preko detaljne stranice, detaljni kontakt podaci...
cena na godišnjem nivou
10 €
Listing sa dodatnim opcijama
Listing sa dodatnim opcijama
Detaljni kontakt podaci - adresa, telefon, email...
Lokacija na mapama za kategorije i lokaciju
Direktan link ka sajtu

Izdvojeni Listing

Ima sve opcije plus listinga i dodatno se vrti rotacija na svim stranicama sajta, u sekcijama "Izdvojeni Listinzi". Na stranicama kategorija nalazi se na vrhu, iznad svih ostalih tipova listinga.
cena na godišnjem nivou
35 €
Rotacija na svim stranicama
Ima sve karakteristike plus listinga
Rotacija na svim stranicama u sekciji Izdvojeni Listinzi
Listinzi na vrhu stranica kategorija i lokacija
 

Besplatni Listing

Elementarni besplatni listing samo sa jednim poljem gde upisujete opis. Bez ikakvih dodatnih opcija, nema slike, nema linka ka sajtu, nema adrese, ne prikazuje se na mapi...


0 €
Besplatni Listing
Sve podatke upisujete u jednom polju za tekst
Predstavite vaš biznis
Listing je sortiran u odgovarajucoj kategoriji i lokaciji
Dobijate detaljnu stranicu (bez detalja)

Izdvojeni Listinzi