Prečnik: Isključi
Prečnik:
km Set radius for geolocation
Pretraži

Udruženje za društvenu istoriju proisteklo je iz kruga istoričara okupljenih oko Okruglog stola postdiplomaca katedre za Opštu istoriju novog veka, koji je 1974. godine na Filozofskom fakultetu pokrenuo profesor Andrej Mitrović.

Narednu etapu u radu Okruglog stola i kruga mlađih istoričara okupljenih oko profesora Andreja Mitrovića, predstavljalo je pokretanje časopisa “Godišnjak za društvenu istoriju”, koji je počeo da izlazi 1994. godine. Četiri godine kasnije, 1998. godine, ovaj krug se institucionalno povezao u Udruženje za društvenu istoriju, prvo strukovno, nevladino udruženje istoričara osnovano u Srbiji.

Udruženje je razvilo niz aktivnosti vezanih za naučne projekte i za projekte iz oblasti obrazovanja.

Imajući u vidu savremene razvojne trendove svetske istoriografije, kao i potrebu da se domaća stručna i društvena javnost upozna sa problemima iz istorije društva, krug naučnika oko prof. Andreja Mitrovića je, na njegovu inicijativu, odlučio da pokrene časopis koji bi otvorio prostor mlađim, ali i istaknutim, domaćim i svetskim naučnicima, koji se bave ovom problematikom, da izlože rezultate svojih istraživanja. Tako je od 1994. godine počeo da izlazi časopis “Godišnjak za društvenu istoriju”, tri puta godišnje.

Udruženje za društvenu istoriju
(prof. dr Milan Ristović)
Filozofski fakultet,
Čika Ljubina 18-20
11000 Beograd

Tel: + 381 11 752-212
Imejl: god.drustv.istor@gmail.com
Sajt: www.udi.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena

Osnovni Listing

Listing sa dodatnim opcijama, prikazuje se lokacije na mapi kod kategorija i lokacija. Uz listing ide slika, direktan link ka sajtu, kontakt preko detaljne stranice, detaljni kontakt podaci...
cena na godišnjem nivou
10 €
Listing sa dodatnim opcijama
Listing sa dodatnim opcijama
Detaljni kontakt podaci - adresa, telefon, email...
Lokacija na mapama za kategorije i lokaciju
Direktan link ka sajtu

Izdvojeni Listing

Ima sve opcije plus listinga i dodatno se vrti rotacija na svim stranicama sajta, u sekcijama "Izdvojeni Listinzi". Na stranicama kategorija nalazi se na vrhu, iznad svih ostalih tipova listinga.
cena na godišnjem nivou
35 €
Rotacija na svim stranicama
Ima sve karakteristike plus listinga
Rotacija na svim stranicama u sekciji Izdvojeni Listinzi
Listinzi na vrhu stranica kategorija i lokacija
 

Besplatni Listing

Elementarni besplatni listing samo sa jednim poljem gde upisujete opis. Bez ikakvih dodatnih opcija, nema slike, nema linka ka sajtu, nema adrese, ne prikazuje se na mapi...


0 €
Besplatni Listing
Sve podatke upisujete u jednom polju za tekst
Predstavite vaš biznis
Listing je sortiran u odgovarajucoj kategoriji i lokaciji
Dobijate detaljnu stranicu (bez detalja)

Izdvojeni Listinzi