Prečnik: Isključi
Prečnik:
km Set radius for geolocation
Pretraži

Sirana Gligora d.o.o. ima dugu tradiciju proizvodnje sireva koju vuče iz davne 1918. godine kad je Frane Gligora počeo samostalno proizvoditi Paški sir, te prenio ljubav prema ovčarstvu i siru na mlađe naraštaje čime se održava stoljećima stara tradicija. Tvrtka je tokom godina mnogo napredovala, te je njihov Paški sir 2002. godine u Italiji osvojio prvo veliko međunarodno priznanje za hrvatski sir čime je brand Gligora postao sinonim za najbolji sir. Danas proizvodnju čini najmodernija suvremeno opremljena sirana gdje je zaposleno oko 50 vještih i iskusnih djelatnika.

Danas tvrtka proizvodi preko 450 tona raznih sireva godišnje, te je Sirana Gligora gotovo svake godine dobitnica vrhunskih međunarodnih priznanja za sireve.

U našoj ponudi sireva vrhunske kvalitete osim Paških tvrdih i ekstra tvrdih sireva od ovjčeg mlijeka  radimo i razne sireve od kravljeg mlijeka poput sira Kolan koji je dobio ime po mjestu gdje se nalazi naša sirana, no tu spadaju i Težački sir, Mladi Trapist Gligora, te Florjan Bio sir. Imamo sireve koji se proizvode od kozjeg mlijeka kao što je Kozlar, ali imamo i sireve za čiju proizvodnju koristimo mješavine kravljeg i kozjeg ili ovčjeg mlijeka, ovčjeg i kozjeg mlijeka, te mješavine kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka zajedno.  Za istinske ljubitelje zrelih sireva kod nas možete pronaći i ekstra tvrde sireve koji sazrijevaju od nekoliko mjeseci do godinu dana.

Trgovine Gligora se nalaze diljem Hrvatske, te pored same sirane u Kolanu na Pagu. U njima možete pronaći cjelokupnu ponudu naših proizvoda kao i ostalih kvalitetnih proizvoda koji idu uz sir. Dio naših proizvoda nalazi se u većini većih, ali i manjih trgovačkih kuća u Hrvatskoj i Sloveniji, te u nekim renomiranim marketima u BiH i Srbiji. U ostalim zemljama u svijetu neki naši proizvodi nalaze se kod specijaliziranih distributera za kvalitetne sireve. Većinu naših proizvoda moguće je kupiti uz dostavu na kućnu adresu u gotovo cijelom svijetu putem naše Internet online trgovine koja se nalazi na adresi webshop.gligora.com

Ukoliko želite posjetiti i uživo vidjeti proizvodnju sireva i osjetiti okuse i mirise sira veći dio godine otvoreni smo za individualne i grupne posjete našoj sirani uz rezervaciju. Osim što ćete čuti priču o Sirani Gligora i našoj proizvodnji, moći ćete razgledati naš proizvodni pogon i zrionicu,  a na kraju na katu naše sirane degustirati naše sireve uz predivan pogled i izbor vrhunskih hrvatskih vina.

 

Kratki naziv: Sirana Gligora
Adresa: Figurica 22/A, 23251 Kolan, ostrvo Pag, Hrvatska
Telefon: +385 (0)23 698 052
Fax: +385 (0)23 698 107
imejl: info@gligora.com
sajt: http://gligora.com/
webshop: http://webshop.gligora.com/

Osnovni Listing

Listing sa dodatnim opcijama, prikazuje se lokacije na mapi kod kategorija i lokacija. Uz listing ide slika, direktan link ka sajtu, kontakt preko detaljne stranice, detaljni kontakt podaci...
cena na godišnjem nivou
10 €
Listing sa dodatnim opcijama
Listing sa dodatnim opcijama
Detaljni kontakt podaci - adresa, telefon, email...
Lokacija na mapama za kategorije i lokaciju
Direktan link ka sajtu

Izdvojeni Listing

Ima sve opcije plus listinga i dodatno se vrti rotacija na svim stranicama sajta, u sekcijama "Izdvojeni Listinzi". Na stranicama kategorija nalazi se na vrhu, iznad svih ostalih tipova listinga.
cena na godišnjem nivou
35 €
Rotacija na svim stranicama
Ima sve karakteristike plus listinga
Rotacija na svim stranicama u sekciji Izdvojeni Listinzi
Listinzi na vrhu stranica kategorija i lokacija
 

Besplatni Listing

Elementarni besplatni listing samo sa jednim poljem gde upisujete opis. Bez ikakvih dodatnih opcija, nema slike, nema linka ka sajtu, nema adrese, ne prikazuje se na mapi...


0 €
Besplatni Listing
Sve podatke upisujete u jednom polju za tekst
Predstavite vaš biznis
Listing je sortiran u odgovarajucoj kategoriji i lokaciji
Dobijate detaljnu stranicu (bez detalja)

Izdvojeni Listinzi